A Debreceni Rockmúzeum

A Debreceni Rockmúzeum azzal a céllal jött létre, hogy emléket állítson a debreceni zenekaroknak és zenészeknek. Ahogy Váradi Ferenc írta a Rocklexikon előszavában: "Legyen a debreceni rocklexikon szerény elismerése azoknak a zenészeknek, akik tesznek (tettek) valamit, hogy egy kicsit zajosabb legyen ez a csendes cívis város." Mostantól nem csak korábbi lexikális kiadványok, hanem a Rockmúzeum és a hozzá kapcsolódó honlap is segít abban, hogy ne merüljön feledésbe városunk zenei életének meghatározó része.

"Két éve már, hogy ünnepelni szerettük volna a debreceni rockzene első ötven évét. Akkor merült fel először valami fotós emlékezés lehetősége, majd ezt gondoltuk tovább, hogy miért ne mehetne el kicsit komolyabb irányba az első vidéki rockmúzeumként. Váradi Ferenc, Kónya Ábel és jómagam vagyunk a kezdetektől a dologban, így minket lehet megnevezni alapítóként. A kivitelezést, fenntartást a Más-mozaik Egyesület vállalta, és a Rocksuli tanárai és növendékei gondozzák majd az anyagot. A kialakítást  a Medgyessy Művészeti Gimnázium növendékei végezték tanáraik segítségével, Kónya Ábel irányításával, létrehozását a NEA és DMJV Önkormányzata is támogatta. A kiállítássorozatok szervezése Zurbó Zoltán vezetésével Szabó Máté, Piros Pozdora Bálint önkéntes munkája révén valósul meg. Minden eseménynek saját főszervezője van, jelen kiállítás a '60-as, '70-es évekről Zurbó Zoltán, Piros Pozdora Bálint, Pikó Sándor, és Tikász Gergely munkáját dicséri." - Vincze Béla

A honlapot létrehozta és folyamatosan bővíti: Tikász Gergely. Váradi Ferenc engedélyezte, hogy a Debreceni Rocklexikon kiadványait is felhasználhassuk. Külön menüpont alatt lehet az együttesek leírását megtalálni, fényképekkel és az Internetre feltöltött videó felvételekkel színesítve. A kiadványok 2000-ig szólnak, de néhány, az utóbbi években vagy napjainkban is működő zenekarral lett bővítve a lexikon.

Amennyiben szeretné, hogy zenekara bekerüljön a Rocklexikon menüponthoz, írjon pár sort a Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címre a banda történetéről, az összetételéről, esetleg mellékeljen fényképet, videó linket, és feltöltjük. Erre a címre várjuk az észrevételeket és javaslatokat is.